آتش عشق تو قلاووز شد دوش دلم سوی دل افروز شد
پیمایش دره خرده لو
گروه دره نوردی قلاووز، مرداد 1399
سرپرست برنامه مهدی مستوفی @mahdi__mostofi
علی گودرزی (نویسنده گزارش و عکاس) @goodarzi57124ali
علی محمد زاده @pouya_sahariiiii
فرهاد خلخالی @farhad_canyoner
عباس امیر سرداری @abbas_sardari
بخش اول گزارش (حال و هوای این برنامه )
خرده لو ، هزار راه نرفته
روح تو بی شک قوی تر خواهد بود وقتی در انتهای دره کوله بر زمین میگذاری….
ارتفاعات البرز غربی در 3200 متری جاییست که پیاده روی آغاز می شود و آرماگدونی دل انگیز رخ خواهد داد.در میانه های مسیر ماشین رو وقتی از ابتدای دره پیچ بن گذر میکنی و بالا و بالاتر از ابرها میروی کمی ترس وجودت را احاطه میکند.
ساعت 12 ظهر است و 3.84 کیلومتر پیاده روی با کوله های دوروزه در مسیری پرشیب برای رسیدن به کف دره نیاز داریم. برای پیمایش روز اول بی اعتنا به TRACKی که در دست داشتیم مسیری مناسب پیدا کردیم که ما را به قعر دره برد ( TRACK موجود است )
به آبشارهایی میرسیم که هیچ اثری از کارگاه و فرود در آنها نیست نمیدانیم تیم گشایش این بخش را از مسیر سخت کوهستانی کناری عبور کرده است یا نه…..آبشارها را مجهز به کارگاه کردیم و دیوانه بازی شروع شد.
در این فصل دره دارای آب متوسطی هست که حتی جاهایی شما را به چالش دعوت میکند.
حدود 5 ساعت پیمایش سریع با یک تیم سرحال مارا به ابتدای تنگه ای می رساندکه برای ادامه آن باید بیشتر تامل کرد.پیمایش این دره کمتر شناخته شده در شب کار پرخطری است.نقشه چک شد و تصمیم بر ادامه مسیر گرفته شد،پس رفتیم.
براساس رعایت نکات ایمنی و زمان باقی مانده تا غروب بهترین محل کمپ انتخاب شد.اما افزایش سرعت باد و رعد و برق کمی نگرانمان می کرد.این منطقه به دلیل ارتفاع بالا و گستردگی آب ریزها از نظر آب و هوایی تقریبا ناپایدار و خطرناک است. (لوکیشن محل کمپ موجود است)
منطقه غنی از هیزم است همینطور غنی از عقرب و رتیل…….در طول مسیر مخصوصا روز دوم رد پای خرس ،پلنگ ،کل و بز به وفور دیده شد.در بسیاری از نقاط امکان ریزش سنگ از کوه وجود دارد…بنابراین در انتخاب محل کمپ نهایت دقت و وسواس را به خرج دهید.شب ترسناکی در انتظارمان بود،رعد و برق، باران گاه و بیگاه و عقرب روی پشه بندمان و …
با توجه به قدرت تیم و بررسی دقیق MAP استراحت شبانه را کامل کردیم و راس ساعت 10 صبح شروع به پیاده روی در رودخانه کردیم.چیزی که میدانستیم این بود که تنگه آخر 30 فرود دارد.چندین آبشار و پیمایش های طولانی و دست به سنگ های فراوان را رد کردیم تا به تنگه آخر رسیدیم.نگران یافتن تنگه آخر نباشید خود دره با شما حرف میزند.به دلیل عدم پیمایش در یکی دو سال اخیر و همچنین سیل در منطقه اکثر کارگاههای طبیعی غیر قابل اعتماد بود.
به آبشارهای نهایی رسیدیم….کمترین میزان انرژی در مقابل سخت ترین بخش دره..اینجا حس کارگری را داری که در آشویتس گیر افتاده و باید برای نجات جان خود در اردوگاه کار اجباری جانانه تلاش کند..تعداد زیادی از آبشارهای مرتفع بالای 50 متر با ایجاد کارگاه جدید به فرودهای ایمن تری تبدیل شد و هی فرود و هی فرود…
روز دوم پیمایش دره خرده لو حال دره نورد عاشق را خوب می کند.آنقدر فرود کوتاه و بلند پشت سر هم داری که نهایت لذت را خواهی برد..یادمان نرود با وجود فصل کم آب هنوز مخاطرات چند حوضچه لیز و خطرناک پیش روی شماست و نیاز به دقت و تمرکز بالایی دارد.
وقتی به انتهای دره میرسی خیال میکنی هنوز چند فرود باقی مانده اما پاکوب جنگلی از سمت راست شما را به باغها میرساند…
هنوز نیم ساعت تا تاریکی مانده ،کوله را زمین بگذار و رفقا را در آغوش بگیر.خدا قوت…………خرده لو نفس گیر است….
بخش دوم گزارش (خلاصه)
پیمایش یکی از دره های بسیار سخت و کمتر پیمایش شده ایران در بالاترین نقطه الموت شرقی و در مرز استان های قزوین و مازندران توسط تیم درهنوردی قلاووز طی دو روز انجام گرفت.
@ghalavooz_canyon
این درهی بسیار زیبا و فنی دارای تعداد زیادی فرودهای کوتاه و بلند (حدود 44 فرود) است، که به دلیل پوشش گیاهی نیمه جنگلی دارای ترکیبی از کارگاههای طبیعی و مصنوعی میباشد.
با توجه به پیمایش نشدن این دره در یکی دو سال اخیر و سیلهایی که اتفاق افتاده بود، تعدادی از کارگاههای طبیعی از بین رفته بودند و نیاز به ایجاد کارگاه مصنوعی داشتند. همچنین تعدادی از آبشارهای چند پلهای و بلند تنگه انتهایی دره، دارای کارگاههای مشترک بودند که در این پیمایش، ایجاد کارگاه مصنوعی برای هر آبشار بصورت مستقل انجام گرفت. در مجموع تعداد 22 عدد صفحه حلقه مورد استفاده واقع شد و بلندترین فرود دره به حدود 45 متر کاهش یافت.
*لطفا بدون امکانات فنی وارد دره نشوید.
*افراد تیم بایستی از توانایی کامل فنی ، بدنی و ذهنی برخوردار باشند.
*در روز دوم پیمایش در تنگه ها هرکجا تیم به شب خورد میتواند با نهایتا یک ساعت پیمایش به محل کمپ اضطراری برسد( بعد از کمپ اصلی در سه منطقه محل کمپ مناسب شناسایی شد که یکی از آنها اشکفت بود)
*در تنگه آخر که فرودهای پی در پی دارد به هیچ هنوان محل کمپ وجود ندارد.
*دره دارای حیاط وحش غنی می باشد (خطر روبرو شدن با جانوران وحشی)
* دو یا سه چشمه در این دره وجود دارد که با توجه به فصل میزان آب متغیری دارند و حتی ممکن است خشک شوند.
*امکان خروج از دره قبل از تنگه آخر وجود دارد اما مسیر کوهستانی خطرناک ،ریزشی ،طولانی و دارای پرتگاه است.قبل از ورود به دره این نقاط را بررسی کنید.
*کل پیمایش دره حدود 14.5 کیلومتر می باشد.
*این یک برنامه ایمن سازی نبود و تنها هدف بولتینگ ما ایجاد قابلیت پیمایش برای تیم بود.بنابراین هر تیمی که قبل از ایمن سازی وارد دره می شود حتما ابزار رول کوبی همراه داشته باشد زیرا بسیاری از کارگاهها هنوز تک نقطه هستند و کارگاههای طبیعی بسیاری وجود دارد.
بماند به یادگار،علی گودرزی مرداد 1399
سپاس ویژه از تیم گشایش و سرپرست این تیم، استاد عزیز امیر جلوانی
@amir_jelvani